Hoşgeldiniz!

Hızlı İletişim

Contact us with this simple form * Zorunlu Alanlar





*

GOST-R UYGUNLUK BELGESİ (RUSYA)

Genel Bakış

Rusya federasyonu sınırları dahilinde toptan ve perakende ticareti yapılan her mal için kalite sertifikası beyanı zorunlulugu vardır. Türkiye'deki TSE belgesi niteliğinde olan Sertifikalar Rusya'da ilgili malın satışını yapmak için ön şart olarak aranmaktadır. Rusya Federasyonu'na yapılan ticaretin ve mal satışının yasal ve güvenli yolu ürettiginiz mallara sertifika almaktır. GOST-R sertifikası olmayan ürünlerin ucuzcu pazarlar haricinde satılması zordur.

İş adamları açısından kendi varlığı Rusya'da olsun veya olmasın, eğer oraya bir mal satıyorsa ticaretinin belli bir aşamasında kendini zorlayacak, yasal işlemleri, sertifika almayı, marka tescilini yaptırma yoluna ister istemez gidecektir.

Rusya Federasyonu'nda 1997 yılında yaşanan krizin etkileri tamamen geçmiş, ülkenin ihracat gelirleri artmış, bu nedenle ithalatı yapılan tüm ürünlerde kalite konusu daha çok önem kazanmıştır.

1 Ekim 2000 tarihinde Rusya gümrüklerinden GOST-R sertifikasız malların geçişi tamamen durdurulmuştur. Rusya Standartlarına uygun oldugu GOST-R belgesi ile kanıtlanmış olan mallar gümrüklerden daha kolay geçmekte, iç piyasada daha düzeyli mağaza ve marketlerde satış olanağı bulmaktadır. Bu da "Türk Malı İmajı"nın degerinin yükselmesine yardımcı olmaktadır.

En önemlisi ürünlerimiz , adı sanı olmayan uzakdoğu veya "ucuz" kavramından kurtularak daha iyi fiyatlarla ve değerinde satılmaktadır. Rusya Federasyonu'nda ticaret yapmak ve ürün satmak için mutlaka orada bulunuyor olmanız veya ticaret yapıyor olmanız gerekmez. 

Gost-r belgesi,gost-r sertifikas,gost-r uygunluk sertifikası

Rusya' ya mal satma konusuna niyetli dahi olsanız Gost uzmanları fabrikanıza getirerek ve 3 yıl için kalite sertifikanızı alarak ticari şansınızı artırabilirsiniz.
"-Ben zaten ürünlerimi Rusya'ya satıyorum, GOST-R belgesine de ihtiyacım olmuyor" diyorsanız, sizin ürünlerinizi sattığınız Rus partnerleriniz bunu sizin adınıza almak durumunda kalıyorlar ve ürünlerinizin bu önemli pazara adaptasyon şansını tesadüfe bırakmış, ertelemiş oluyorsunuz. Rusya da daha kolay ticarete imkan veren GOST-R Belgesi için DAS Sertifikasyon' dan her türlü yardım talep edebilirsiniz.


UYGUNLUK SERTİFİKASI (GOST–R)

Türkiye'deki TSE belgesi niteliğinde olan sertifikalar Rusya Federasyonu'nda ilgili malın satışını yapmak için ön şart olarak aranmaktadır. Sertifikalar GOSSTANDART Kuruluşunun yetkilendirmiş olduğu ROSTEST (Rusya Federasyonu Test ve Sertifikasyon Merkezi) ve/veya ROSTEST'in yetki verdiği özel firmalar aracılığı ile alınabilmektedir.

Rusya Federasyonu'nda satışı yapılacak bir malın Rusya standartlarına uygunluğunun tescil edilmesi olarak tanımlanabilecek kalite (uygunluk) sertifikası, Rusya Federasyonu'na ihraç edilecek bir parti mal için bir kereye mahsus olarak alınabileceği gibi, 1 yıllık ve 3 yıllık süreler için de alınabilmektedir. Anılan sertifikanın üzerinde; sertifika alınan ürünün üretim yeri, ihracatçı firma, ithalatçı firma, malın pozisyon numarasi (GTİP), sözleşme tarih ve numarası gibi bilgiler bulunmaktadır.

1 Yıl süreli
Gost-R (uygunluk) Sertifikası: Rusya Federasyonu'na ithalatı gerçekleştirecek olan ürün ve/veya ürünleri ithal edecek ithalatçı firmanın ihracatçı firma ile yapacağı satış sözleşmesine dayanarak bir yıl süreli kalite (uygunluk) sertikası alabilmektedir. Geçerlilik süresi 1 yıl olan kalite sertifikalarını her yıl yenilemek gerekmektedir.

3 Yıl süreli Gost-R (uygunluk) Sertifikası: Rusya Federasyonu'na ihracatı gerçekleştirilecek ürünlerin üretim yerlerine 2 Rostest uzmanının gelerek yaptıkları inceleme neticesinde verilen kalite sertifikasıdır. Uygun görüldüğü takdirde kalite sertifikasi sadece mal bazında değil, üretim ve fabrika bazında da verilebilmektedir. Süresi 3 yıl olan bu sertifikaya istenildiği kadar değişik ürün çeşidi veya ticari marka eklenebilmektedir.

Rusya Federasyonu sınırları dahilinde toptan ve perakende ticareti yapılan ürünlerin çoğunluğu için kalite sertifikası beyanı zorunluluğu bulunmaktadır.